ACTUEEL

Westfriesgasthuis schrapt ruim 60 banen

Het Westfriesgasthuis in Hoorn schrapt 64 formatie-eenheden. Gedwongen ontslagen zijn niet volledig uit te sluiten, meldt het ziekenhuis op de eigen website.

“Ondanks eerdere doelmatigheidsprojecten om de kosten van de zorg terug te dringen, is deze maatregel nodig om ervoor te zorgen dat het Westfriesgasthuis een stevig en financieel gezond ziekenhuis in de regio blijft”, licht bestuursvoorzitter Arno Timmermans de ontslagronde toe. “We moeten scherp op de kosten letten en we hebben te maken met het feit dat de zorgvraag in Nederland niet meer vanzelfsprekend groeit. Daarnaast onderhandelen zorgverzekeraars steeds scherper op de prijzen.”

Het ziekenhuis hoopt de ontslagen zoveel mogelijk te realiseren middels natuurlijk verloop en het niet verlengen van tijdelijke contracten. Waar nodig zullen we medewerkers van werk naar werk begeleiden. Het kan gaan om interne herplaatsing, maar ook om herplaatsing buiten het ziekenhuis. Helaas zijn gedwongen ontslagen niet helemaal uit te sluiten.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

22 december 2013

Het zou de RvB sieren te vermelden dat die doelmatigheidsprojecten weinig tot niets hebben uitgehaald en dat het ziekenhuis zit opgescheept met een kostbaar, maar falend automatiseringsproject, waardoor het EPD niet te gebruiken is en electronisch voorschrijven ook niet betrouwbaar plaats kan vinden. De ontslagen zullen wel weer binnen de zorg plaats vinden, terwijl zij, die verantwoordelijk zijn voor de nu ontstane chaos rustig kunnen doormodderen. Misschien handig als de RvB overweegt zelf op te stappen (zonder handdruk), dat tikt financieel ook lekker aan.

Top