ACTUEEL

VVD-coryfee tipt Schippers als partijleider

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid is de best mogelijke opvolger voor Mark Rutte als partijleider van de VVD. Dat vindt VVD-prominent Hans Wiegel.

Wiegel liet zich uit over de opvolging van Rutte in het televisieprogramma WNL op 22 december. Volgens Wiegel is Schippers “een vakvrouw, een leuk mens en ook nog spijkerhard". VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra  “zou het zeker ook kunnen”, aldus Wiegel, maar Schippers heeft meer ervaring, aldus Wiegel.

Wiegel rechtvaardigde zijn speculaties over Rutte’s opvolging met een verwijzing naar de economie. Alleen als deze zich goed ontwikkelt heeft Rutte volgens Wiegel kans op een verkiezingsoverwinning, maar de “vraag is of hij het moet willen” om nog eens de lijst te trekken.
Wiegel vindt dat de VVD een nieuwe lijsttrekker en fractievoorzitter moet aanwijzen en niet weer een interne verkiezing moet houden, zoals in 2006 waarbij Rutte uiteindelijk tot partijleider werd gekozen.

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Frits K. ( VVD Maastricht)

23 december 2013

Ja dat zal Wiegel wel uitmaken!
Wiegel die vol lof is over de privatisering en tot woede van de NVZ enkele jaren terug had betoogd dat de privé-klinieken wel 15% goedkoper werkten.
Wiegel voor wqie een tijdje terug het doek definitief viel toen bleek dat er claims waren op zijn eigen privé bezit. Dat heeft de ex minister toch niet buiten de media kunnen houden.

Rutte of Schippers, het maakt voor onze partij niets uit meneer Wiegel. Het is zelfs de partijtopman van de PvdA die bepaalt hoe hoog de VVD gaat scoren bij de komende verkiezingen. Niet Rutte of Schippers. Schippers had onder aanvoering van Samsom van de PvdA allang wegbezuinigd geweest, politiek gesproken dan.

Geniet nou maar van je ouwe dag Hans, je rol is uitgespeeld. Net als Bolkestein, Smit Kroes, Hoogervorst en ex-politici Wilders en Verdonk, heb je de partij meer kwaad dan goed gedaan. Mondje dicht dus Hansje!

Van Linschoten

24 december 2013

En dat zo in de media geeft te denken. Dat je geen memoires schrijft siert je maar dit is beneden alle peil richting de PM Hans! Vanwege Kroes? Hans Hans je hebt betere uitspraken gedaan!

Prudon

29 december 2013

Of Wiegel nu wel de autoriteit voor zo'n uitspraak is, Schippers heeft voorlopig nog helemaal niets waargemaakt. In ieder geval niet op GGZ-gebied niet. Niet twee jaar van beperkte afbraak komt in 2014 de genadeslag met een overhaaste gedrochtelijke hervorming, waarin de adviezen van mensen die het echt kunnen weten monomaan zijn genegeerd. In 2016 is het pas tijd voor een evaluatie van wat deze starre, simplistische beleidmaker heeft weten te bereiken.

Top