ACTUEEL

NZa: websites verzekeraars op orde

De informatie op de websites van zorgverzekeraars is grotendeels op orde, constateert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) na een check van de beschikbare informatie. Er zijn nog wel een paar verbeterpunten die een aantal verzekeraars moet aanpassen.

Zo staat bijvoorbeeld nog niet op alle websites goed aangegeven welke geneesmiddelen vergoed worden als het preferente middel niet leverbaar is, aldus de NZa. En bij het overzicht van de vergoedingen staat bijvoorbeeld wel genoemd dat er sprake is van een wettelijke eigen bijdrage voor bepaalde zorg (zoals kraamzorg), maar niet altijd hoe hoog die wettelijke eigen bijdrage is. De NZa informeert de zorgverzekeraars in de komende dagen om deze informatie snel toe te voegen, zodat de websites nog voor het einde van de overstapperiode voldoen aan alle regels voor de informatieverstrekking.

Beter gesteld is het met de overzichten van zorgaanbieders waar een contract mee is. Alle websites bevatten een 'zorgzoeker' of een knop 'zoek een zorgverlener'. Daarachter kunnen consumenten zien met welke zorgaanbieders de  verzekeraar een contract heeft. Ook heeft iedere website een link naar een vergoedingenoverzicht, waarin per zorgsoort de hoogte van de vergoeding staat, in percentages of maximumbedragen.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top