ACTUEEL

Processenfonds wil verbod implantaten

Proefprocessenfonds Clara Wichmann eist maatregelen tegen siliconenborstimplantaten, totdat vaststaat dat ze veilig zijn. Dat meldt NRC Handelsblad.

De procedure tegen de staat wordt mede gevoerd namens de stichting Steunpunt voor Vrouwen met Siliconen Implantaten (SVS).
De twee organisaties zijn naar de rechter gestapt na een weigering van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maatregelen te treffen tegen siliconenimplantaten. De Inspectie was vorig jaar gevraagd om ‘voorzorgsmaatregelen’ ten aanzien van deze protheses, met als uiterste mogelijkheid een verbod op het gebruik voor onbepaalde tijd. De  IGZ wees dat verzoek af. Tegen dit besluit maken Clara Wichmann en SVS bezwaar.

Klachten

Vanwege de vele klachten van draagsters zijn siliconenimplantaten omstreden. De protheses kunnen lekken en ze worden in verband gebracht met allerlei fysieke klachten. SVS heeft van ruim 3.500 vrouwen klachten ontvangen over problemen met borstimplantaten.

In de VS is wegens klachten over pijnlijke, lekkende of ontstekende siliconenprotheses voor miljoenen aan schadevergoeding uitgekeerd. De Franse fabrikant van PIP-implantaten, die vaak scheurden, is onlangs veroordeeld tot een celstraf. In NRC stelt advocaat Tom Barkhuysen, die SVS en het Proefprocessenfonds vertegenwoordigt, dat Nederlandse instanties juist veel te laks optreden.

 

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Marjan en Jolanda

23 december 2013

Ja de inspectie is zelf medeplichtig geworden aan het siliconen drama. Wordt tijd dat die instantie zelf eens onder het mes gaat. Vrouwen met lekkende prothesen kosten alleen maar geld en de inspectie kan er niks aan verdienen. Dus moet de rechter er aan te pas komen in dit krankzinnig geworden marktwerkingslandje,.
Hopelijk dan wel een vrouwelijke rechter met enig empatisch vermogen. Zal ook wel teveel gevraagd zijn.
Zelfs dat de producent van de pips in France is gevangen gezet maakt geen indruk meer op de Inspectie of specialisten plastische chirurgie, Als het geld maar rolt. Walgelijke mensen die het verdienen zelf kanker te krijgen met hun hele verhaal!

Anoniem

24 december 2013

Die wijven moeten niet zo zeuren. Krijgen ze mooie tieten is het weer niet goed.

Anoniem

24 december 2013

Je moet als man sowieso geen vrouw willen die kunsttieten nodig heeft lijkt me. Gewoon moedertje natuur en anders je blik op een mooie blonde Zweedse richten. Geen Francaise want dat zijn wel zulke bitches nog erger dan die oersaaie Nederlandse gestudeerde troela's

Top