ACTUEEL

Patiënt met resistente bacterie overlijdt

In het verpleeghuis De Veste in Geertruidenberg is zondag één van de patiënten overleden die vorige maand besmet waren geraakt met de bacterie KPC. Dat meldt de NOS.

De infectie heeft het overlijden van de al ernstig zieke patiënt versneld, zo meldt de NOS. Vorige maand deed zich voor het eerst in Nederland een uitbraak voor van de resistente KPC-bacterie.

In verpleeghuis De Riethorst in Geertruidenberg werd een patiënt opgenomen uit het Amphia ziekenhuis in Breda. De patiënt had op een Griekse ic gelegen en was daar besmet geraakt. Ondanks voorzorgsmaatregelen was in het ziekenhuis een tweede patiënt besmet geraakt.
In het verpleeghuis deden zich nog vier nieuwe besmettingen voor, alweer ondanks het treffen van isolatie- en hygiënemaatregelen. Eind november heeft het verpleeghuis de met KPC besmette patiënten verhuisd naar De Veste, een kleine lege locatie van het zelfde bedrijf.

Onder controle

Een patiënt is de bacterie intussen kwijtgeraakt, een andere overleed vorige week zonder dat de bacterie daarbij een rol speelde. In De Riethorst is de uitbraak onder controle. De afdeling waarop de uitbraak plaatshad is gedesinfecteerd. Bij controles zijn geen nieuwe besmettingen gevonden. De opnamestop voor nieuwe bewoners is opgeheven.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

23 december 2013

Heb me schoonmoeder de Veste geadviseerd

Top