ACTUEEL

Den Haag straft Parnassia Bavo om salaris topman

Grootverdieners in de Haagse regio trekken zich niets aan van de subsidiestraf die gemeente Den Haag hun organisatie oplegt als zij meer vangen dan de Balkenendenorm. Dat meldt de Telegraaf.

Negen instellingen in Den Haag kunnen een strafkorting tegemoet zien omdat zij een of meerdere topfunctionarissen meer dan 194.000 euro per jaar betalen. Stichting Parnassia Bavo spant de kroon. In totaal moet de instelling 130.831 terugbetalen aan de gemeente. Stephan Valk, voorzitter raad van bestuur, ontving een salaris van 254.264 euro. Twee andere leden van de raad van bestuur verdienen ook ruim twee ton. De straflijst is dit jaar korter dan vorig jaar. Dit komt onder meer doordat het Bronovo ziekenhuis en woningcorporatie Vestia geen subsidie meer ontvangen van gemeente Den Haag.

Vorderingen

De grootste verdiener volgens de Telegraaf is directeur Willem Krzeszewski van woningcorporatie Staedion.  Hij ging er met bijna tienduizend euro op vooruit. Zijn salaris bedraagt 278.647 euro. De woningcorporatie krijgt daarom een vordering van ruim tachtigduizend euro. Reclassering Nederland ontspringt voorlopig de dans doordat de organisatie bij de eerste kortingsronde over 2011 een procedure heeft aangespannen tegen de gemeente. Den Haag wacht de uitspraak van de rechter af.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

A3iaan

31 december 2013

Kan door misschien ook nog een boete boven op komen?

Top