ACTUEEL

Vierstroom vermoedt voorkeursbehandeling Buurtzorg

Zorgorganisatie VierstroomZorgring uit Gouda wil via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) inzicht krijgen in documenten van VWS over Buurtzorg Nederland. De zorgverlener wil weten  welke aparte uitzonderingsregelingen of subsidie-afspraken het ministerie van VWS met Buurtzorg Nederland afgesproken heeft.

Businesscase Buurtzorg openbaar

Buurtzorg Nederland ontkent het bestaan van aparte afspraken tussen Buurtzorg Nederland en VWS, meldt Zorgvisie. Bestuurder Jos de Blok van Buurtzorg Nederland vindt de Wob-procedure absurd. Iedereen die zoals Buurtzorg wil werken kan volgens hem alle informatie openbaar vinden. “Ik heb persoonlijk anderhalf jaar met Vierstroom samengewerkt om de Buurtzorg-formule daar ingevoerd te krijgen. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan. Mijn businesscase kunnen ze gewoon bij het Nivel aanvragen”, zegt De Blok tegen Zorgvisie.

Methode-Buurtzorg mogelijke koers voor zorgring

VierstroomZorgring vermoedt dat echter Buurtzorg Nederland profiteert van regelluwe zones en aparte financieringsafspraken. Om deze informatie boven tafel te krijgen, heeft de zorgorganisatie nu een Wob-procedure lopen bij VWS. Vierstroom ziet de methode-Buurtzorg als een mogelijke koers om op een andere manier haar verzorgenden en verpleegkundigen in de thuiszorg in te zetten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top