ACTUEEL

Oogziekenhuis Rotterdam vreest drukke jaarwisseling

Bij het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tijdens oud en nieuw zeker twee keer zo veel personeelsleden aan het werk op de eerste hulp als gebruikelijk. “Verpleegkundigen, oogartsen, ondersteunend personeel. We vrezen dat het erg druk gaat worden”, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis.

Volgens de lugubere statistieken is er gemiddeld 1,4 blind oog per uur in Nederland in de periode dat vuurwerk mag worden afgestoken; dus tussen 10.00 uur ’s ochtends op oudejaarsdag en 2.00 uur ’s nachts op 1 januari.

Oogletsel

Tijdens de afgelopen jaarwisseling raakten wederom veel mensen gewond door ongelukken met vuurwerk. Zo’n 250 mensen liepen oogletsel op, 23 mensen (onder wie twee kinderen) werden zelfs blind of deels blind. Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap pleit voor een verbod op consumentenvuurwerk. “Vuurwerk is een soort gootsteenontstopper: als het in je oog terechtkomt, smelt alles weg”, aldus de woordvoerster van het Oogziekenhuis. “Slachtoffers zijn echt niet alleen maar mensen die stunten met illegaal vuurwerk; zes op de tien ongelukken met oogletsel komt door legaal vuurwerk en ongeveer de helft van de slachtoffers is een omstander.”

Dubbele bezetting

Ook op de eerste hulp van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, waar het Brandwondencentrum bijhoort, is de bezetting verdubbeld met oud en nieuw. Ook daar wordt rekening gehouden met een drukke avond en nacht. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

31 december 2013

Wat fijn dat ze in het Rotterdamse weten dat er nog werk komt in het nieuwe jaar. Gefeliciteerd Rotjeknorrers.
Misschien is het wel een teken dat je in het nieuwe jaar zult ontkomen aan de wereldwijde crisis waarbij die van 2008 een rimpeltje is en die verwacht wordt door de allerbeste economen.

Top