ACTUEEL

GGD en GHOR verenigen zich

GGD en GHOR verenigen zich

De brancheverenigingen voor publieke gezondheid en veiligheid hebben zich verenigd in een nieuwe gezamenlijke branchevereniging: Publieke Gezondheid en Veiligheid Nederland (PGVN).

Het samengaan van GGD Nederland en GHOR Nederland heeft op 1 januari zijn beslag gekregen. Directeur van de nieuwe belangenvereniging  is Hugo Backx. Backx was sinds 2009 directeur van GGD Hart voor Brabant. Hij volgt Marianne Oomens op, die sinds 1 mei 2013 als directeur ad interim de transitie naar de nieuwe vereniging heeft geleid.

Preventie

De nieuwe vereniging wil maatschappelijk betrokken en pro actief zijn om zo preventie op het gebied van publieke gezondheid  en veiligheid dichter bij elkaar  brengen. “De preventieve kracht van veiligheid en publieke gezondheid is belangrijk, vooral in het sociale domein”, aldus Backx. “Zeker als je kijkt naar het enorme nieuwe taakveld waar gemeenten en burgers mee te maken hebben. Ik wil graag mijn ervaring en expertise inbrengen om op landelijk niveau voor de GGD'en en GHOR-organisaties een traject uit te zetten dat in de hele samenleving effect heeft".

Als directeur publieke gezondheid (DPG) is Hugo Backx ook lid van de Veiligheidsdirectie van Veiligheidsregio Brabant Noord en lid van de directie van de Regionale Ambulance Voorziening Brabant Midden -West -Noord. Voordat Hugo Backx DPG werd, was hij zeven jaar wethouder bij de gemeente Tilburg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top