ACTUEEL

Alliade opent expertisecentrum LVB-zorg

Zorggroep Alliade heeft maandag de nieuwe organisatie Reik in Drachten gelanceerd. Deze organisatie voor behandeling en begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) is onderdeel van Alliade.

De Alliade-dochters Tjallingahiem, Driever’s Dale en onderdelen van Talant hebben hun krachten in Reik gebundeld. Driever’s Dale en Tjallingahiem waren al de expertisecentra voor LVB-zorg in respectievelijk Groningen en Friesland, die zowel bij jongeren thuis in gezinnen, als poliklinisch en in 24 uurszorg gespecialiseerde behandeling en begeleiding bieden. Talant heeft onder meer veel kennis over en ervaring met ondersteuning en zorg voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking.

Ketenzorg

Door het samengaan ontstaat één brede organisatie voor levensloopbestendige LVB-zorg in het noorden. Deze biedt in Friesland en Groningen onder meer zorg aan kinderen, jongeren en volwassenen in één keten van behandeling tot en met langdurige begeleiding. Binnen deze keten wordt intensief samengewerkt met de eerstelijnszorg en het onderwijs. Reik telt zo’n duizend cliënten en ruim zeshonderd medewerkers.

Integrale zorg

“Integrale zorg is het sleutelbegrip van deze fusie”, meldt Alliade in een persverklaring. “We spelen daarmee in op de ontwikkeling in de zorg- en welzijnsector waarbij alles draait om samenhang in het sociale domein en waarin gemeenten een spilfunctie gaan vervullen.” De omvang van de nieuwe organisatie biedt extra mogelijkheden om te investeren in het verder verbeteren van diagnostiek, behandelingen, specialistische hulpvormen en zorgprogramma’s. Innovatie en wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van bestaande en nieuwe behandelmethoden spelen daarbij een belangrijke rol.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top