ACTUEEL

Philips wint designprijs voor mini-scan

Philips heeft de internationale IDEA Designprijs gewonnen voor het ontwerp van de 'kitten CT-scan' voor kinderen en een tweede voor een ademhalingsmonitor. Via de mini-scan leren kinderen wat een behandeling met een ct-scan inhoudt. Het apparaat is bedoeld voor kinderen die zelf een onderzoek met een ct-scan moeten ondergaan. Business Week en de Industrial Designers Society of America reiken de prijs uit.

Kostenbesparing door mini-scan

Onderzoek wijst uit dat kinderen na de uitleg met de mini-scan beter stilliggen en minder zenuwachtig zijn. Hierdoor hoeft het onderzoek minder vaak opnieuw gedaan te worden en dat bespaart kosten. De kitten CT-scan wordt in het AMC in Amsterdam en het Diasana Diagnostisch Centrum in Mill bij Nijmegen gebruikt.

Onderzoek op dieren

De mini-CT-scan heeft een televisiescherm waar dieren, die de kinderen zelf hebben uitgekozen, op een bed een CT-scan worden ingeschoven. De kinderen leren dat de dieren in de scan worden onderzocht op ziekten in hun lichaam.  (ANP)

Twee prijzen voor Philips

Philips heeft ook een prijs gekregen voor het product 'Fighting Pneumonia: Breath Counter', onderdeel van het programma 'Philanthropy by Design' van Philips Design. Het is een ademhalingsmonitor voor de constatering van longontsteking, die voor nauwkeurigere en betrouwbaardere resultaten zorgt. Met dit product kunnen zorgverleners bij een kind de ademhaling registreren om de ernst van een longontsteking vast te stellen. Het apparaat ondersteunt twee van de drie testprocedures voor het classificeren van longontsteking en kan daarmee het leven redden van kinderen in ontwikkelingslanden die in afgelegen gebieden wonen.

Meerwaarde creëren

"Meerwaarde voor mensen creëren staat centraal in de visie van Philips Design. Ik ben dan ook trots op deze erkenning van onze inspanningen om de levenskwaliteit van mensen overal ter wereld te verhogen", aldus Stefano Marzano, CEO en Chief Creative Director van Philips Design. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

BondMargery

8 februari 2011

The <a href="http://bestfinance-blog.com">loan</a> are essential for guys, which would like to ground their own business. As a fact, that is comfortable to get a secured loan.

Top