ACTUEEL

Van der Veen en Poos versterken bestuur CWZ

Gosse van der Veen en Ton Poos treden per 1 februari 2014 aan als lid raad van bestuur bij het Canisius-Wilhemina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. Van der Veen wordt onder meer verantwoordelijk voor de kernportefeuille Bedrijfsvoering. Poos krijgt onder meer de kernportefeuille ICT.

Van der Veen en Poos vormen samen met de huidige bestuursvoorzitter Bart Bemelmans de nieuwe raad van bestuur van het ziekenhuis. De nieuwe leden raad van bestuur komen in de plaats van hun voorgangers Guido van de Logt en Piet-Hein Buiting. Van de Logt is op 1 december 2013 voorzitter geworden van de raad van bestuur van Livio in Enschede. Piet-Hein Buiting stapte in juli al op  om interim-bestuursvoorzitter van het Deventer Ziekenhuis te worden.

Carrière Van der Veen

Van der Veen heeft ruime ervaring in diverse (semi-) publieke organisaties. Sinds 2004 vervult hij de functie van Directeur Generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarvoor was hij algemeen directeur-griffier van de staten van Friesland en inspecteur Volkshuisvesting bij het ministerie van VROM voor Friesland, Groningen en Drenthe. Van der Veen is gekozen vanwege zijn bestuurlijke capaciteiten en zijn brede ervaring op het gebied van innovatieve en efficiënte bedrijfsvoering, meldt het CWZ in een persverklaring.

Loopbaan Poos

Poos is sinds 2012 werkzaam in het CWZ als manager bedrijfsvoering. Voorheen was hij onder meer zorggroepmanager in het Atrium Medisch Centrum in Heerlen, projectleider EPD in Weert en algemeen directeur van Roto Smeets Weert BV. De introductie van een elektronisch patiëntendossier (EPD) is de komende jaren een belangrijk focusgebied voor het CWZ. “Poos gedegen kennis van de organisatie en zijn ervaring op het gebied van reorganisaties en procesverbeteringen, waarbij ICT steeds de rode draad was, maken hem daarom een uitstekende kandidaat voor onder andere de kernportefeuille ICT”, laat het CWZ weten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

7 januari 2014

Prachtige CV beiden maar weten ze ook iets van patienten en de zorg?

Top