ACTUEEL

ZuidZorg heeft vier nieuwe toezichthouders

Hetty van Velzen, Driek van Griensven, Peter Knuvers en Wim de Ruiter zijn per 1 januari 2014 toegetreden als lid raad van toezicht van zorgorganisatie ZuidZorg.

Afgelopen zomer stapte de bijna voltallige raad van toezicht van Zuidzorg per direct op na de kritiek van staatssecretaris Van Rijn op de 170.000 euro die oud-bestuurder Hanneke Houtzagers betaald heeft gekregen voor slechts zeven weken werk. Alleen Marcel Voets, die in juni 2013  was aangesteld als lid van de raad van toezicht, bleef toezichthouder. Interim-bestuurder Frits van den Broek nam in juli 2013 tijdelijk het voorzitterschap van de raad van toezicht op zich. Hij zal tot maximaal 1 juli 2014 het voorzitterschap voeren. De komende maanden kiest de  raad van toezicht een nieuwe voorzitter.

Nieuwe toezichthouders Zuidzorg

Van Velzen is van origine jeugdarts. Zij heeft ruime ervaring in de publieke gezondheidszorg en thuiszorg: als uitvoerend jeugdarts, in managementfuncties en door diverse functies in de beroepsorganisatie (KNMG). Daarnaast heeft mevrouw Van Velzen ervaring als toezichthouder bij andere zorgorganisaties in andere regio’s. Van Griensven heeft ruime bestuurlijke ervaring op het gebied van lokaal bestuur. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring op het gebied van de medezeggenschap en teamcoaching. Sinds 2013 is hij lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Knuvers is accountant, heeft de laatste jaren diverse directiefuncties bij de Rabobank vervuld en is daar thans Interim Manager. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van financiën en bedrijfsvoering, zowel nationaal als internationaal. Risicomanagement en compliance behoren tot zijn specifieke kennis. De Ruiter heeft meer dan 40 jaar gewerkt bij Ernst & Young, waarvan de laatste 20 jaar als partner. Hij heeft ruime ervaring als toezichthouder bij diverse maatschappelijke organisaties.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top