ACTUEEL

Adema versterkt bestuur St. Antonius Ziekenhuis

Adema versterkt bestuur St. Antonius Ziekenhuis

Wout Adema treedt per 1 maart 2014 aan als nieuw lid raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. Hij wordt de opvolger van Frans Spijkers, die per 1 februari 2014 vertrekt.

Wout Adema is directeur zorginkoop (voor de medisch specialistische zorg en GGZ) bij Achmea. Eerder was hij werkzaam als bestuurder in Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. Wout Adema heeft een achtergrond als registeraccountant.

Weloverwogen

Wout Adema noemt zijn overstap naar het St. Antonius een weloverwogen keuze: "Bij Achmea heb ik de afgelopen twee jaar een bijdrage mogen leveren aan belangrijke keuzes in de ziekenhuiszorg waar we in Nederland voor staan. Steeds meer ziekenhuizen krijgen daarmee te maken. Nu wil ik dat weer graag doen in de zorg zelf."

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 januari 2014

Mmmm.... dit stemt tot nadenken. Hij gaat dus nu weer terug naar de zorg en krijgt te maken met zijn eigen (voor hem overigens bekend) inkoopbeleid. Wel aardig te weten dat hij natuurlijk precies op de hoogte is van het 5 of zelfs wel 10 jaren plan van Achmea. Ik ben toch wel benieuwd wat het marktaandeel van Achmea in het Antoniusziekenhuis is. Het verbod op verticale integratie bestaat toch nog steeds? Dit zeg ik natuurlijk alleen maar om het een naam te geven, want feitelijk is het dat niet exact, maar in dit geval betreft het wel een bestuurder met relevante voorkennis.
Daarnaast heeft het werken bij een zorgverzekeraar blijkbaar toch niet de bevrediging opgeleverd die de zorg doorgaans voor velen wel geeft. Na twee jaar weer terug naar de zorg... Het klinkt niet geheel vrijwillig If I may say so.

DGo

8 januari 2014

Een overstap van Achmea naar een ziekenhuis getuigt van gehoor geven aan een 'roeping'. :)
Het omruilen van een qua salaris zeer profijtelijke werkgever voor een Balkenendenorm-omgeving laat niets te raden over.

Er is een bestuurder bij een zorgverzekeraar die de overstap vanuit een ziekenhuis naar die zorgverzekeraar als zijn beste stap ooit duidt............

Top