ACTUEEL

Huisartsen zonderen patiënten af in griepkamer

Rotterdamse huisartsenposten hebben griepkamers ingericht waar patiënten kunnen verblijven als ze klachten hebben die op de Mexicaanse griep lijken. Marja Pronk van de huisartsenpost bij het Sint Franciscus Gasthuis heeft dat in het AD bevestigd.

Apart houden van grieppatiënten

De griepkamer dient als wacht- en behandelkamer. Patiënten die verschijnselen hebben die op de Mexicaanse griep duiden, worden zo apart gehouden. De huisartsenposten hopen op deze manier besmetting tegen te gaan.

Maatregelen in de praktijk

Patiënten met verdachte griepklachten moeten zich eerst telefonisch bij de huisartsenpost melden. Pronk: "Ze kunnen niet zomaar komen aanlopen en in de gewone wachtkamer gaan zitten." De patiënten krijgen mondkapjes en handschoenen en worden naar de aparte kamer gebracht. Ook de huisarts neemt beschermende maatregelen, als hij contact met de mensen heeft.

Grieppatiënten direct naar de huisarts

Volgens de Vereniging van Huisartsenposten Nederland zijn alle huisartsenposten en huisartsen zich aan het voorbereiden op de grote uitbraak van de griep. De uitbraak wordt dit najaar verwacht. De vereniging benadrukt dat mensen eerst de dokter moeten bellen als ze denken besmet te zijn. Ze mogen zich niet zomaar bij de praktijk melden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top