ACTUEEL

IGZ tikt Velserduin op de vingers

De zorg in verpleeghuis Velserduin, onderdeel van Zorgbalans, schiet op ettelijke punten te kort. Dat constateert de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De Zorgbalans-locatie laat volgens de inspectie onder meer steken vallen bij de dossiervoering, medicatieveiligheid en cliëntgericht werken.

De inspectie heeft de indruk dat medewerkers in Velserduin cliëntinformatie vooral mondeling overdragen en vaak verzuimen om hun bevindingen te documenteren. Ook het verstrekken van medicijnen en de opslag daarvan kan beter. Zo beschikken medewerkers van het verpleeghuis niet altijd over een actueel medicatieoverzicht.

Hetzelfde geldt voor het zogeheten ‘zorgleefplan’. De wensen en behoeften van cliënten zouden leidend moeten zijn voor de zorgverlening, maar deze  wensen en behoeften staan niet altijd goed verwoord in het zorgleefplan. Cliëntgericht werken is hierdoor niet goed mogelijk.

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Greidanus

14 januari 2014

Ik schrik heel erg van deze bevindingen van het IGZ. Ik heb het geluk gehad om 2 jaar mijn tante te mogen bezoeken in het huis. Zelden heb ik zo'n betrokken, zorgzame en lieve mensen meegemaakt. Mijn tante kwam niets tekort, en kreeg alle zorg en aandacht die ze nodig had.Ook wij werden altijd prima op de hoogte gehouden. Nu er door de tomenloze bureaucratie in de zorg, en administratieve rompslomp er zaken worden gevonden die niet goed lopen, is dit "voorpaginanieuws". De wensen en behoeften waren wel leidend voor de zorgbehoeften van de bewoners. Klopt de administratie, dan klopt de zorg lijkt het tegenwoordig.Helaas.

Top