ACTUEEL

Zorg vindt plek in Leiden Bio Science Park

Het Leiden Bio Science Park heeft het vestigingsbeleid verbreed zodat er zich behalve life science- voortaan ook health-bedrijven kunnen vestigen. De Provincie Zuid-Holland, de Universiteit Leiden en de gemeenten Leiden en Oegstgeest hebben hiertoe een nieuw brancheringsbeleid ondertekend.

De betrokken partijen hopen dat het Leiden Bio Science Park zich met de verbreding verder kan ontwikkelen tot een internationaal topcluster op het gebied van medisch en biofarmaceutisch research. Voor Leiden Bio Science Park gelden voor het hele plangebied dezelfde vestigingscriteria voor nieuwe bedrijven. Deze afspraken gelden om het profiel van het park te bewaken en potentiële nieuwe bedrijven vooraf duidelijkheid te geven over de vestigingsnormen.

Naast verbreding naar Health, is er nog een aantal aanpassingen. Zo wordt het maximale kantoorpercentage voor bedrijven verhoogd naar 50 procent. Overige bedrijven die gerelateerd zijn aan het kenniscluster moeten voor tenminste 20 procent gericht zijn op het Life Science & Health kenniscluster. Binnen de bestemmingsplannen wordt ook makkelijker om zogenaamde cross-overs toe te staan.

Het Leiden Bio Science Park is naar eigen zeggen het grootste kenniscluster op gebied van Life Science en Health in Nederland en hoort tot de top vijf van Europa. Het park telt in totaal 143 bedrijven en instellingen met ruim 15.800 werknemers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top