Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en het Reuma- & Revalidatiecentrum in Rotterdam proberen de voedselverspilling terug te dringen. Daartoe namen beide instellingen deel aan een pilot van Unilever Food Solutions. Dat meldt food-hospitality.nl.
De zorginstellingen analyseerden de afvalproductie van de keuken. De medewerkers sorteerden het afval in vier categorieën, zoals voedsel dat over datum was uit de voorraad, afval uit de bereiding en de buffetten en voedselresten die op de borden terugkwam. Op basis van de ‘afvaldiagnose’ zoeken de instellingen nu naar oplossingen.
Maatregelen
Volgens food-hospitality kies het Groene Hart Ziekenhuis daarom voor producten met een kortere bereidingstijd. Ook stimuleert het ziekenhuis eters om gerechten te kiezen waarvan er nog veel zijn. De verbeterplannen van het Reuma- & Revalidatiecentrum zijn nog minder concreet.
Pilot
Bij de pilot waren naast de twee instellingen, nog een paar bedrijven betrokken. Zo namen ook een niet nader genoemd Amsterdam bedrijf en de bedrijfskantine in het hoofdkantoor van Unilever deel.