ACTUEEL

CZ spoort voor 5,3 miljoen aan zorgfraude op

Zorgverzekeraar CZ heeft vorig jaar voor 5,3 miljoen euro aan fraude en oneigenlijk gebruik van vooral persoonsgebonden budgetten (PGB's) opgespoord. Dat meldt Trouw.

Het grootse deel van de fraude wordt gepleegd met persoonsgebonden budgetten. Van de 5,3 miljoen euro aan verdachte declaraties is 4 miljoen afkomstig van aanvragers van de AWBZ. Voor de overige 1,3 miljoen euro gaat het om aanvragen van de Zorgverzekeringswet, meldt Trouw.

Het bedrag aan opgespoorde fraude is fors meer dan de 2 miljoen euro het jaar daarvoor. Volgens CZ-woordvoerster Els Potma gebruikt CZ een nieuw systeem gebruikt om data te analyseren. Hiermee komt fraude met zorgdeclaraties sneller aan het licht.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing

13 januari 2014

"een nieuw systeem gebruikt om data te analyseren. Hiermee komt fraude met zorgdeclaraties sneller aan het licht"

Sprookjes zijn van alle tijden...
Wat heeft CZ de afgelopen 7 jaar gedaan?

Anoniem

19 januari 2014

CZ? Dat is toch die verzekeraar die telkens roept en schreeuwt dat artsen op grote schaal frauderen? Terwijl ze nu zelf vaststellen dat het vooral hun verzekerden zijn die dat doen? Wel fraude van artsen op een ongelofelijke manier in de pers brengen, maar zodra het gaat om fraude door verzekerden maken ze het heel klein. Wat een treurige en simpele manier van framen, of eigenlijk beter: besodemieteren van het publiek, waardoor de arts-patiënt relatie door Van der Meeren en consorten verziekt wordt om de positie van de zorgverzekeraar te versterken. Tactiek die Wilders gebruikt. Misselijkmakend.

Anoniem

19 januari 2014

Tja en als een ziekenhuisbestuurster recht door zee is, zoals Mw Erbudak, en een groter deel opeist voor de bariatrie van Achmea wordt ze in de media neergesabeld door....artsen zoals Dees en Brandjes. Die vervolgens wel frauderen en stellen dat het SLZ bijna failliet is en er dus moet worden ingegrepen door zorgondernemer en arts Loek Winter. Die is er als de kippen bij om samen met verzekeraar en huisbankier ING de overname er door te drukken op een volstrekt perverse manier. Alsof deze dokter niet wist van de omzetting van schulden door Schram in aandelen. Grote dieven zijn het allemaal. Misselijkmakend. Zo worden alle verhoudingen verziekt: arts patiënt, arts ziekenhuisbestuur, ziekenhuis, verzekering, verzekering bankier. P{rettig en doorzichtig de marktwerking volgens graaier Winter. Kan allemaal in slapend Nederlnad dat zich scheel betaalt aan premies voor de banken ( ING) verzekeraar Achmea en ondernemers zoals oplichter Winter

Anoniem

23 januari 2014

#3: wie is er schadelijker voor de zorg: Winter of v.d. Meeren?
Winter voegt iets toe (verdient goed) aan zorg, v.d. Meeren trekt zorg leeg (zie resultaat CZ, inkomen v.d. Meeren).

Top