ACTUEEL

Martha Flora partnert met Zweeds Silviahemmet

Martha Flora brengt exclusief een Zweeds opleidingsmodel voor zorg voor mensen met dementie naar Nederland. Het model is gebaseerd op de zorgfilosofie van de Silviahemmet stichting uit Zweden en bestaat uit een breed portfolio aan opleidingsinstrumenten.

“Deze zijn bedoeld voor zowel professionals als mantelzorgers en sluiten naadloos aan bij onze uitgangspunten en ons eigen opleidingsprogramma”, zegt Marco Ouwehand, initiatiefnemer van Martha Flora. Het opleidingsinstrumentarium onderscheidt zich enerzijds door de patiëntgerichte filosofie. Anderzijds zijn de opleidingen grotendeels webbased. Dat is een belangrijk aspect, volgens Ouwehand, omdat toepassing een enorme besparing op de verletkosten oplevert.

Silviahemmet gaat op haar beurt de vanuit Martha Flora ontwikkelde Alzheimer Experience via haar internationale netwerk verspreiden.

Silviahemmet Stichting

De Silviahemmet Stichting werd in 1996 opgericht door de Zweedse koningin Silvia om de zorg voor mensen met dementie te optimaliseren, om de familie te ondersteunen en zorgmedewerkers te trainen. Daarnaast ondersteunt de stichting klinisch onderzoek op het gebied van dementie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top