HRM

800 Vivium-medewerkers behouden baan

De gemeenten Gooi- en Vechtstreek hebben vrijdag hun sancties tegen Vivium Zorggroep opgeheven. Dit betekent dat Vivium de huishoudelijke hulp aan haar 3250 cliënten voortzet en dat de 800 medewerkers hun baan behouden.

Vivium heeft met de gemeenten afgesproken om met terugwerkende kracht te voldoen aan de voorwaarden uit de overeenkomst. Dit betekent dat alle medewerkers met ingang van 1 januari 2013 worden ingeschaald in de vereiste loonschaal (FWG 15).  

Meningsverschil

De afgelopen maanden zag het er naar uit dat 800 medewerkers hun baan zouden verliezen. Eind december maakte Vivium bekend dat zij per 1 april 2014 zou stoppen met het bieden van huishoudelijke hulp. Dit deed Vivium nadat de rechter de gemeenten in het gelijk gesteld had. Deze hadden in november 2013 sancties afgekondigd om Vivium te dwingen haar medewerkers in een hogere salarisschaal te plaatsen. Vivium was het hiermee oneens en stapte naar de rechter die bepaalde dat Vivium de medewerkers inderdaad hoger moest inschalen. Voortzetting van de hulp bij het huishouden onder de voorwaarden van de gemeenten zou tot een onverantwoord verlies leiden in de aankomende jaren, stelde Vivium destijds in een persverklaring. Op vrijdag 10 januari maakten de bestuurders van Vivium aan de gemeenten bekend dat zij de intentie hadden om met huishoudelijke hulp door te gaan. Donderdag 16 januari hebben zij een definitief besluit bij ed gemeenten bekendgemaakt. Daarop hebben de gemeenten vrijdag gereageerd door hun sancties op te hebben.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Hasmee, Dorien, Cynthia en Jules

18 januari 2014

FWG 15 en dan nog klagen dat die inschaling tot een onverantwoord verlies zou leiden de komende jaren?
Sommigen roepen de woede en de acties over zichzelf af. Maar we weten waar jullie wonen bestuurders en hebben druk verkeer via de social media wat we gaan doen.

Wacht maar, jullie bestuurders zijn voor ons, ondanks dat we onze baantjes hebben behouden. We weten nu wat jullie over ons zeggen. Gooise kak, met karrevrachten zullen we de stront op jullie stoepen deponeren die jullie bekakte demente ouders produceren en waar wij te min voor zouden zijn?!

Klein

18 januari 2014

@hasmee
Jullie boosheid is begrijpelijk. Discussies over te hoge kosten in relatie tot inschaling in FWG 15 komen vreemd over. Maar wat willen de gemeenten betalen voor een uur huishoudelijke hulp en hoe hoog moet de productiviteit van de huishoudelijke hulp dan wel niet zijn? Misschien moet jullie boosheid zich ook of vooral richten op de gemeente bestuurders.

Top