ACTUEEL

Medische staven Elisabeth-TweeSteden fuseren

De medische staven van het nieuwe fusieziekenhuis Elisabeth-TweeSteden zijn gefuseerd. Deze is hiermee een van de grootste medische staven van Nederland.

Het St. Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden ziekenhuis zijn in augustus 2013 bestuurlijk gefuseerd. De juridische fusie volgt uiterlijk januari 2016. Bij het fusieziekenhuis, met vestigingen in Tilburg en Waalwijk, waren al diverse maatschappen van de beide ziekenhuizen samengegaan. Het samenvoegen van de staven is volgens de specialiste een logische stap in het proces.

Bestuur

Voorzitter van de nieuwe medische staf is psychiater Joachim Tilanus. Cadioloog Harm Jans Muntinga is vice-voorzitter, Hij neemt volgend jaar de voorzittershamer over van Tilanus.

Kwaliteit medische zorg

“Eén medische staf zorgt er voor dat alle artsen verenigd zijn, en dat maakt bijvoorbeeld overleg over patiënten en medische zorg een stuk eenvoudiger”, zegt Tilanus. “Daarnaast kunnen wij als staf een belangrijke rol spelen in het op één lijn brengen van alle zorg, waarbij we steeds kiezen voor de beste optie in beide ziekenhuizen. In de zorg merken patiënten er misschien niet direct iets van, maar indirect zeker wel. Dat alle medisch specialisten zich verenigd hebben in één staf, gaat een positieve invloed hebben op de kwaliteit van de zorg.” De staf gaat zich “name inzetten voor het borgen van de kwaliteit van de medische zorg, opleidingen en belangenbehartiging van de specialisten”, zegt Tilanus.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top