ACTUEEL

Vertrekkende Sint krijgt hoge onderscheiding

Bestuursvoorzitter Marjanne Sint van de Isala Klinieken in Zwolle is bij haar afscheid bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg de onderscheiding voor haar eerdere werkzaamheden als Secretaris Generaal bij het ministerie van VROM, de verdiensten die zij in de afgelopen jaren geleverd heeft bij Isala en haar rol bij de Raad van de Volksgezondheid en Zorg (RVZ).

Sint heeft op maandag 20 januari officieel afscheid genomen van Isala. Sint bereikt binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd, maar blijft binnen de zorg actief. Zo continueert ze haar activiteiten voor de RVZ en is ze voorzitter van het invloedrijke Seneca-netwerk. Daarnaast start ze op 1 april als nieuwe voorzitter van de stichting Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Daarnaast vervult ze nog enkele commissariaten, waaronder één bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG).

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

21 januari 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 22-01-2014 09:29.

Anoniem

19 februari 2014

Dus mevrouw Sint is straks voorzitter van de grote/machtige groep ziekenhuizen (en werkgevers) STZ, adviseert de minister en de samenleving via de RVZ, accrediteert diezelfde werkgevers via de NVZD, ziet toe op de leningen van zorginstellingen via het commissariaat bij de BNG, kijkt via de IGZ mee op de kwaliteit van ziekenhuizen en als dat belangenconflicten met zich meebrengt dan worden die geagendeerd via het voorzitterschap bij het (volgens Skipr: 'invloedrijke') Seneca-netwerk?

Dit levert een enorme (niet te controleren) concentratie van kennis en macht (en invloed) op, die een groot afbreukrisico met zich meebrengt juist op alle deskundigheid die mevrouw Sint meebrengt, en daarmee ook mogelijk aan alle 'clubs' waar zij haar functies vervult.
Waarom zien betrokkenen dit zelf niet?

Alleen deze suggestie maakt anoniem reageren noodzakelijk helaas.

Top