ACTUEEL

ZuidZorg en Focus Cura trekken samen op

ZuidZorg en Focus Cura hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om zorginnovaties in Zuid-Nederland te ontwikkelen en op te schalen. Dat hebben beide partijen dinsdag bekend gemaakt.

De samenwerking met zorgvernieuwer Focus Cura stelt ZuidZorg naar eigen zeggen in staat om haar innovatie-agenda te versnellen. Verder kan ZuidZorg zo de nieuwste consumentenelektronica aanbieden. Hierdoor komen technologische mogelijkheden voor zorg op afstand voor iedereen in de regio beschikbaar, aldus ZuidZorg. 

“Met onze ervaring op het gebied van innovaties in de zorg, zijn wij nu klaar voor een verdere opschaling”, zegt Fabrizio Greidanus van ZuidZorg. Hij staat aan het hoofd van de InnovatieWerkplaats, een nieuwe afdeling binnen ZuidZorg die innovatieve ideeën verkent en vormgeeft. De InnovatieWerkplaats ondersteunt de introductie van nieuwe producten en diensten op het gebied van zelfredzaamheid en legt de verbinding met andere zorgorganisaties in de regio.

Versnellen

Volgens Greidanus is een versnelling van zowel de ontwikkeling als implementatie van innovaties de komende jaren belangrijk: “Als zorgorganisatie moeten wij in staat zijn flexibel te anticiperen op ontwikkelingen in beleid en regelgeving maar ook op de wensen en verwachtingen van onze cliënten. Daarbij is het vergroten van zelfredzaamheid zowel in de eerste lijn als in de keten met de ziekenhuizen en gezondheidscentra een van de speerpunten van ZuidZorg.

Eigen regie

“Juist het in staat stellen van cliënten om zelf contact te leggen met mantelzorg, wijkzorg, gezondheidscentra en ziekenhuizen maakt dat mensen de regie over hun eigen leven behouden. De samenwerking tussen ZuidZorg en Focus Cura maakt het mogelijk dat de laatste ontwikkelingen op dit gebied nu ook in Zuidoost Brabant grootschalig beschikbaar komen”, zegt Michel Peters, bij Focus Cura verantwoordelijk voor de opschaling van succesvolle innovaties. ZuidZorg is “de cruciale schakel” voor Focus Cura om haar diensten en producten nu ook in deze regio aan te bieden.

Zorg op afstand

ZuidZorg is al jaren koploper op het gebied van innovaties in de zorg. Bovendien helpt zij via organisatieonderdeel Van Morgen ook andere organisaties bij de implementatie ervan. Zo introduceerde de zorgaanbieder als een van de eersten op grote schaal beeldzorg bij haar cliënten in Eindhoven en omgeving. In samenwerking met andere zorgorganisaties werkt zij nu aan de ontwikkeling van nieuwe technieken voor betaalbare zorg op afstand. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top