HRM

IrisZorg schrapt 250 formatieplaatsen

De aanbieder van verslavingszorg IrisZorg schrapt 250 formatieplaatsen. Gezien de omvang van de ingreep kan IrisZorg gedwongen ontslagen en de sluiting voorzieningen niet uitsluiten.

IrisZorg noemt de inkrimping, die meer dan een vijfde van de huidige 1205 formatieplaatsen raakt, onvermijdelijk. Door de overdracht van zorgtaken aan de gemeenten verwacht IrisZorg de komende  jaren 20 procent minder inkomsten te  hebben.

Zelforganisatie

Met name management en ondersteuning zal in omvang fors krimpen. Vooralsnog worden er geen voorzieningen of activiteiten afgestoten, maar dit kan in de toekomst niet worden uitgesloten. IrisZorg heeft momenteel 60 locaties in 19 gemeenten in Gelderland, Overijssel en Flevoland.

Naast het verminderen van het aantal fte gaat IrisZorg vanaf 2015 anders werken. Medewerkers krijgen straks in zelforganiserende teams meer ruimte om de cliënten op de best mogelijke manier te ondersteunen. De zelforganiserende teams starten 1 januari 2015 en worden ondersteund door een servicegerichte ondersteuning, een gebruiksvriendelijk ICT-systeem en een efficiënte bedrijfsvoering.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top