ACTUEEL

Schippers gaat naar India voor samenwerking

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) reist volgende week naar India. Ze gaat daar afspraken maken over nauwere samenwerking op het gebied van geneesmiddelenbeleid en de resistentie tegen antibiotica, meldde het ministerie van VWS woensdag.

Ook op sportgebied zal de bewindsvrouw afspraken maken over nadere samenwerking. Tijdens haar bezoek aan New Delhi en Mumbai spreekt ze tevens vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven die de mogelijkheden op de Indiase markt verkennen voor het bouwen en inrichten van stadions.

Eerder bezoek

Schippers was in 2012 ook al in India en haar bezoek van 28 januari tot en met 1 februari is een vervolg op die reis. India wordt gezien als een zeer interessante markt, omdat alleen in de gezondheidssector al zo'n 65 miljard dollar omgaat. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

22 januari 2014

India wordt gezien als een zeer interessante markt, omdat alleen in de gezondheidssector al zo'n 65 miljard dollar omgaat.

De interne markt alhier bedraagt 90 miljard. Nederland telt 16.805.037 (2013) inwoners. India1.189.172.906 (2011).
Het megalomane neo-kapitalisme van de VVD bewindsvrouwe heeft duidelijke koloniale trekjes. Hier te lande zijn de kosten per inwoner 5535 euro en totaal 92,7 MILJARD euro (2012).
In India volgens het artikel 60 Miljard. Per hoofd van de bevolking bedraagt de schatting 5,04 euro.
Het is te hopen dat ze India niet bezwijken voor de charmes van Schippers en de Nederlandse medische zakenwereld.
Laat de minister eerst eens de interne 'markt' op het uitgavennivo brengen van India!

Lachwekkend gewoon.

(Bron Wikipedia en Elsevier)

Peter Koopman

24 januari 2014

Eerder was er een Nederlandse vrouw die voor India van grote betekenis was. Verpleegkundige Kitty VERBEEK adviseerde India bij het opzetten van een vervolgopleiding op het terrein van de psychiatrische verpleegkunde.

Top