ACTUEEL

Zuwe Hofpoort verliest investeerder door VWS

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en participatiemaatschappij hebben het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst uitgesteld naar 1 oktober 2009. Oorzaak van het uitstel is de brief en het wetsvoorstel van het ministerie van VWS over de Maatschappelijke onderneming. Hieruit blijken beperkende voorwaarden te gelden die de investeringen  van Waterland in het ziekenhuis onzeker maken.

Investeringsplannen

Het Hofpoort Ziekenhuis is op zoek naar vreemd risicodragend kapitaal om de plannen uit het ondernemingsplan  te dragen. Daarnaast wil het ziekenhuisbestuur investeren in automatiseringssystemen voor kwaliteitsbewaking en – verantwoording, marketing en bedrijfsvoering. Waterland wil het ziekenhuis financieel en strategisch bijstaan. Nu VWS de winstuitkering aan strenge eisen wil verbinden, is dit een stuk minder interessant. Terwijl  minister Ab Klink in februari nog private investeringen toe juichte, stelt hij zich nu terughoudend op. Chris Oomen, bestuursvoorzitter van DSW, liet zich eerder al negatief uit over de voornemens van VWS. Hij vindt dat VWS ‘terugkrabbelt’ nu private investeringen daadwerkelijk kans van slagen hebben.

Waterland en Hofpoort Ziekenhuis blijven in gesprek over mogelijke samenwerking en trekken gezamenlijk op richting de politiek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top