ACTUEEL

Levenseindekliniek ziet steeds meer kankerpatiënten

Het aantal kankerpatiënten dat zich bij de Levenseindekliniek meldt met een verzoek om euthanasie is sinds vorig jaar gestegen. Dat zegt Steven Pleiter, directeur van de Levenseindekliniek op Radio 1.

Pleiter maakt zich zorgen dat deze patiënten in toenemende maten bij de Levenseindekliniek terecht komen. Tien van de zestig aanmeldingen bij de Levenseindekliniek is kankerpatiënt. Zij zouden eigenlijk door hun eigen arts moeten worden geholpen, zegt Pleiter op Radio 1.

Euthanasieverzoeken

Bovendien heeft de Levenseindekliniek nu minder capaciteit om de complexere gevallen snel te helpen. Pleiter denkt dat artsen moeite hebben met euthanasieverzoeken van patiënten bij wie het einde van het leven nog niet heel direct in zicht is. De zaak Tuitjenhoorn heeft ook artsen onzeker gemaakt en draagt mogelijk ook bij aan de stijging, denkt Pleiter. Artsen die moeite hebben met euthanasie zouden moeten doorverwijzen naar een collega. Het is volgens Pleiter niet de bedoeling om patiënten “over de schutting” te kiepen bij de Levenseindekliniek.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

24 januari 2014

Tjonge die Steven toch. Heeft ie nog werk is t weer niet goed? Hoeveel schuift dat nou jochie, dat afspuiten van levensmoeje uitgebluste kankerlui? T zal dit jaar wel storm lopen. Laat ze maar over de schutting kiepen in jullie kliniekje niks mis mee toch? Happy business!

Ransz

28 januari 2014

@Aniniem#1: Wat een volstrekt ongepaste reactie. U kunt het oneens zijn met de inhoud van een artikel, maar wilt u dan de beleefdheid opbrengen om dat fatsoenlijk te formuleren? Schuttingtaal wordt hier niet op prijs gesteld.

Anoniem

28 januari 2014

Een volslagen idiote reactie van nummer 1 anoniem, deze reacties zouden niet geplaatst moeten worden, geen niveau,
geen idee waar het echt over gaat en een schande voor de mensheid.

Top