ACTUEEL

Stichting Zorg en Ondersteuning is failliet

Stichting Zorg en Ondersteuning (SZO) is dinsdagochtend 28 januari 2014 failliet verklaard door de rechtbank Maastricht. SZO had zelf het faillissement aangevraagd “vanwege de slechte liquiditeitspositie van de stichting”.

De financiële problemen zijn rechtstreeks het gevolg van het faillissement van dochteronderneming Tara-manda afgelopen december. Tara-manda exploiteerde een zorgboerderij en manege voor gehandicapten in Nuth die eigendom zijn van SZO.

Faillissement

"Met het faillissement van Tara-manda vielen voor SZO de inkomsten weg", zegt woordvoerder Paul ’t Lam desgevraagd aan Skipr. Door het wegvallen van de exploitatie kan SZO niet meer voldoen aan de hypothecaire verplichtingen die rusten op de registergoederen van de Stichting Zorg en Ondersteuning; de manege, de zorgboerderij en een villa in Thull. Voorzitter Hub Meijers van de Stichting Zorg en Ondersteuning: “Het nieuwe bestuur heeft alle opties afgewogen en is tot de slotsom gekomen dat het niet wenselijk is om verder schulden te maken. Door het wegvallen van de huurinkomsten is faillissement onontkoombaar”.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

1 februari 2014

Tja de jong daar gaat je oudedagsvoorziening....

Top