ACTUEEL

‘Achmea verliest 141 duizend verzekerden’

Zorgverzekeraar Achmea is de grote verliezer van het overstapseizoen. De verzekeraar telt 141 duizend verzekerden minder dan in 2013. Alle andere verzekeraars zijn stabiel of groeien. Dat meldt de Volkskrant op basis van een eigen inventarisatie.

Dit blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant. December is de belangrijkste maand voor de marketingafdelingen van zorgverzekeraars. Consumenten mogen tussen eind november en 31 december wisselen van zorgverzekeraar. Die adverteren tegen het einde van het jaar massaal. Nu het stof van de strijd om de verzekerden neerdwarrelt, worden de eerste trends zichtbaar.

Trend

Achmea heeft nog geen verklaring voor de daling van het aantal verzekerden. “Wij kunnen deze vraag pas beantwoorden als we ons onderzoek onder de overstappers hebben afgerond', zegt een woordvoerder in de Volkskrant. Achmea is volgens haar met 5,3 miljoen zorgpolissen nog steeds de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Een mogelijk verklaring is de trend dat verzekerden weer vaker voor polissen met de vertrouwde naam van de moedermaatschappij kiezen dan voor een verzekeringslabel met relatief onbekende naam, schrijft de krant. Achmea heeft geen zorgpolis onder haar eigen naam. Dat zou in haar nadeel kunnen zijn.

Overstapcijfers

Zorgverzekeraars Menzis en CZ hebben hun overstapcijfers al bekend gemaakt. Menzis heeft 70 duizend nieuwe polishouders, CZ heeft telt dit jaar 27 duizend klanten meer dan in 2013. VGZ, qua omvang de tweede zorgverzekeraar van Nederland, telt 60 duizend verzekerden meer dan vorig jaar. De vier grote verzekeraars Achmea, VGZ, CZ en Menzis hebben licht terrein verloren aan de vijf kleine verzekeraars. Gezamenlijk hebben de zorgverzekeraars inclusief hun dochterondernemingen 90 procent van de markt in handen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

31 januari 2014

Achmea is net als de RABO een misdadige organisatie. Ze frauderen en zetten individuele dokters en ziekenhuizen onder ontoelaatbare druk. Zie maar naar het SLZ. Schandelijk de rol van Achmea in de overname daar. En met Mw Erbudak wilden ze niet onderhandelen. Lees eens wat objectieve journalisten en wordt wakker bestuurders in de zorg.
Wel iets voor de omgekochte (!) Mw. Insinger om daar in de directie wat bij te klussen, bij Achmea.
Het hele bestuurlijke Nederland is corrupt tot op het bot. Walgelijk.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 31-01-2014 15:37.

Top