ACTUEEL

Hartstichting gaf 400 miljoen aan onderzoek

De Hartstichting heeft de afgelopen vijftig jaar in totaal 400 miljoen euro geïnvesteerd in onderzoek naar de behandeling en preventie van hart- en vaatziekten. Dat heeft de stichting woensdag bekendgemaakt.

De Hartstichting viert woensdag haar 50-jarig bestaan. De organisatie zag sinds de oprichting het percentage Nederlanders dat sterft aan hart- en vaatziekten halveren. De aandoening was aan het begin van de jaren ‘60 nog de doodsoorzaak bij de helft van de sterfgevallen, nu is dat het geval bij een kwart van het aantal overledenen, zo blijkt uit cijfers van de stichting. Wel is er een grote groep patiënten met chronische hart- en vaatziekten bijgekomen, aldus de Hartstichting.

Levensbelang

Directeur Floris Italianer benadrukt dat het van “levensbelang''  is om te investeren in innovatieve methoden om de ziekten te kunnen voorkomen en genezen. “Zo verbeteren we niet alleen de kwaliteit van leven, maar kunnen we ook de maatschappelijke kosten van hart- en vaatziekten, namelijk 8 miljard euro per jaar, het hoofd blijven bieden”, aldus Italianer.
Volgens de organisatie stierven er in 2012 RUIM zo'n 39.000 Nederlanders aan een hart- en vaatziekte zoals een beroerte of een herseninfarct. Iets meer vrouwen dan mannen waren het slachtoffer. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top