ACTUEEL

NHG trekt Ranbaxy-advies terug

Het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG) heeft woensdag het advies aan huisartsen om 'geen Ranbaxy' op recepten te vermelden teruggetrokken.

De NHG adviseerde de leden dinsdag nog om de melding op nieuwe recepten voor generieke geneesmiddelen te zetten om ongeruste patiënten tegemoet te komen. Volgens een woordvoerster bleek dat te stellig. “Dat was een onjuiste interpretatie van het IGZ-advies'', liet ze weten.

In plaats daarvan adviseert de NHG huisartsen nu om contact op te nemen met de apotheek of zorgverzekeraar als patiënten aangeven geen vertrouwen in hun medicatie te hebben omdat die van Ranbaxy afkomstig is.

Importverbod

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kondigde vrijdag een importverbod af voor bepaalde grondstoffen afkomstig van een fabriek van de Indiase geneesmiddelenfabrikant Ranbaxy, maar liet ook weten dat geneesmiddelen die al in de markt zijn veilig kunnen worden gebruikt. Volgens de inspectie is de maatregel puur uit voorzorg en gaat het om grondstoffen afkomstig van één productielocatie. De inspectie wacht de uitkomst van een Europees onderzoek naar de Indiase fabrikant af.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top