ACTUEEL

Fries ziekenhuis 'op slot' door lekkage

Door een ernstige waterlekkage zijn maandag de poliklinieken, de spoedeisende hulp, de operatiekamers en de verloskamers van Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gesloten. Om het lek te repareren moest de watervoorziening in het hele ziekenhuis worden afgesloten en is er geen stromend water meer, zo meldde directeur John van Arnhem van Nij Smellinghe maandag.

Alle afspraken voor de poliklinieken zijn afgezegd, evenals de operaties. "Nieuwe patiënten worden maandag niet opgenomen. Eigenlijk kun je wel zeggen dat het ziekenhuis op slot zit", zei Van Arnhem. Het lek deed zich voor in het ketelhuis van het ziekenhuis.

Noodmaatregelen

In samenspraak met huisartsen en ambulancediensten worden nieuwe patiënten die acute zorg nodig hebben naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht, zoals Leeuwarden, Groningen, Assen en Heerenveen. Patiënten die in het ziekenhuis liggen, kunnen er wel blijven. Voor hen heeft het ziekenhuis noodmaatregelen getroffen in de vorm van flessen, jerrycans en emmers met water. Het ziekenhuis verwacht dat de storing nog zeker tot aan het einde van de middag zal duren. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top