ACTUEEL

Waterlandziekenhuis schakelt LED-verlichting in

Het Waterlandziekenhuis in Purmerend heeft op donderdag 30 juli een Milieubeleidsverklaring ondertekend. Bestuursvoorzitter Erna Baars zette haar handtekening in de vorm van het aanschakelen van de nieuwe LED-verlichting bij de in- en uitgangen van het ziekenhuis.

Integraal milieubewust beleid

Het Waterlandziekenhuis wil met de verklaring onderstrepen dat het ziekenhuis een milieubewust beleid voert en dat dit een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering en beleidsontwikkeling is. Het ziekenhuis recyclet bijvoorbeeld plastic folies, isoleert op één van de daken met sedum-plantjes en start met het realiseren van een warmtekrachtkoppeling. Met de koppeling hoopt het ziekenhuis energiekosten en CO2 uitstoot te beperken.

Een prettig binnenklimaat door warmtepompen wordt al vaker in de zorg gerealiseerd. Bekijk het item over warmtepompen op Skipr WebTV.

Verantwoordelijkheid nemen

Baars: “Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid ten aanzien van patiënten, bezoekers, medewerkers en de omgeving als het gaat om het milieu. We zijn continu alert op het vinden van een balans tussen het milieubelang en efficiency. Doordat we één van de grotere organisaties in regio Waterland zijn, denken wij hiermee een flinke bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid van onze regio.”

Milieu blijft achter in ziekenhuizen

Eind juli bleek dat ziekenhuisdirecties weinig pro-actief zijn wat betreft milieubeleid. Slechts twee ziekenhuizen in Nederland hebben het milieu ISO14001-certificaat en geen enkel ziekenhuis beschikt over het Milieukeur. Met het ondertekenen van een Milieubeleidsverklaring is het Waterlandziekenhuis een stap dichterbij het behalen van het een landelijk kwaliteitskeurmerk op het gebied van milieu, de Milieuthermometer van vereniging Milieu Platform Zorgsector.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top