ACTUEEL

Drogisterijketen CVS stopt tabaksverkoop in VS

De Amerikaanse drogisterij- en apotheekketen CVS stopt met de verkoop van tabaksproducten in al zijn ruim 7600 winkels. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

CVS verwacht dat het besluit om geen sigaretten meer te verkopen ongeveer 2 miljard dollar (1,5 miljard euro) per jaar kost. Volgens bestuursvoorzitter Larry Merlo is het echter de enige juiste stap voor de keten, die zich vooral richt op de verkoop van medicijnen. "De verkoop van tabak is simpelweg inconsistent met onze doelen", stelde hij. "Dit is de juiste stap voor onze klanten en om ons in staat te stellen mensen op weg te helpen naar een betere gezondheid."

Maatregelen

CVS geeft in een verklaring aan dat in de VS jaarlijks 480.000 mensen sterven aan de gevolgen van het roken. Het aantal rokers in het land is weliswaar gedaald van 42 procent van alle volwassenen in 1965 tot 18 procent tegenwoordig, maar de afname is in de afgelopen 10 jaar bijna tot stilstand gekomen. Daarom is het volgens het bedrijf belangrijk dat er meer maatregelen worden genomen, bijvoorbeeld door sigaretten minder makkelijk verkrijgbaar te maken.

Het besluit heeft volgens de onderneming geen gevolgen voor de winstgevendheid. CVS ziet kansen om de gederfde inkomsten te compenseren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top