HRM

'Prikkel op eigen verantwoordelijkheid loont'

'Prikkel op eigen verantwoordelijkheid loont'

Tweehonderd werknemers van grote bedrijven tekenden vorig jaar vrijwillig een contract met Zilveren Kruis Achmea en de Achmea Health Centers waarin ze beloofden zich in te zetten voor een gezondere leefstijl. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

De medewerkers van Rabobank, SITA, Arriva en KPN werkten in twaalf weken naar hun gezondheidsdoel toe; vervolgens moesten ze hun doel veertien weken vasthouden. Eind november hebben de deelnemers deze pilot ‘Gezonder, fitter en slanker’ afgerond. De deelnemers die hun doel hebben gehaald,  zijn gemiddeld tien kilo afgevallen. Hun buikomvang is met gemiddeld negen cm afgenomen. 50 procent is na het programma actief blijven sporten. 

Vrijwilligheid

Olivier Gerrits, Zilveren Kruis Achmea: “Daarnaast laten deelnemers weten blij te zijn dat hun gezondheidsrisico’s zijn verminderd en zich mentaal ook beter te voelen. Het is de kunst om steeds betere programma’s te ontwikkelen waarbinnen werknemers, op basis van vrijwilligheid, kunnen werken aan verbetering van hun gezondheid, dan wel aan het beter kunnen omgaan met klachten die reeds aanwezig zijn.”


Kosten

Zilveren Kruis, Achmea health Centers en de deelnemers maakten in het contract afspraken over de kosten van het programma. Nu de pilot is afgerond blijkt dat 15 procent van alle deelnemers de rekening zelf zal betalen, omdat ze zich onvoldoende hebben ingespannen om het doel te behalen. 15 procent wordt betaald door Achmea health Centers, omdat mensen zich wel hebben ingespannen maar het doel niet hebben gehaald. Zilveren Kruis Achmea betaalt voor 70 procent van de deelnemers de rekening (350 euro per deelnemer) die hun gezondheidsdoel hebben gehaald. Gerrits: “ Een positieve prikkel helpt gedragsverandering vol te houden. Naast belangrijke factoren als persoonlijke begeleiding en support van de andere deelnemers.”

Resultaten

Op dit moment worden de resultaten door Radboud Universiteit en Zilveren Kruis Achmea geanalyseerd, onder andere op het voorkomen van ziekte en zorgkosten. Gerrits: “Het is belangrijk dat we naast de gezondheidsresultaten ook de kosten-baten onderzoeken. Voor nu en de langere termijn. Dat helpt bij het verder ontwikkelen effectieve preventie-aanpak.”

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development  in de zorg? Kijk ook eens op Skipr hrm en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top