ACTUEEL

‘Verontwaardiging uitkleden RPZ niet reëel’

“De verontwaardiging over het ‘uitkleden’ van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is niet reëel”. Dat zegt bestuursvoorzitter Anton Westerlaken van het Maasstad Ziekenhuis in Arts & Auto.

Volgens Westerlaken was het de medische staf van het ziekenhuis zelf die de onvermijdelijke conclusie trok dat een volwaardig ziekenhuis in Spijkenisse niet langer haalbaar was. Ook bij de invulling van het nieuwe profiel hebben de artsen van het Ruwaard volgens Westerlaken het voortouw genomen.   

Westerlaken reageert hiermee op felle kritiek die voormalig uroloog Rik Williams eerder in Arts & Auto uitte op de gang van zaken rond het faillissement van het ziekenhuis in Spijkenisse. Volgens Williams heeft het Maasstad Ziekenhuis onder het  mom van collegiale hulp het zorgaanbod in Spijkenisse uitgekleed en zo actief bijgedragen aan het faillissement.  

Zelfgekozen

“Het Ruwaard heeft er zelf voor gekozen faillissement aan te vragen, omdat er op allerlei fronten al heel lang van alles mis was”, stelt Westerlaken in Arts & Auto. “Wij – de coöperatie van de drie andere ziekenhuizen in de regio – hebben daarop een failliet bedrijf overgenomen. Als we dat niet gedaan hadden, was er voor patiënten in Spijkenisse nu geen ziekenhuis meer en had iedereen op straat gestaan. Het profiel van het nieuwe Spijkenisse Medisch Centrum is gebaseerd op de inbreng vanuit de staf van het Ruwaard en is eerder gedeeld en onderschreven door alle vier de ziekenhuizen en twee verzekeraars.”

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top