ACTUEEL

'ADRZ sluit 2013 positief af'

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Zeeland heeft 2013 positief afgesloten. De komende jaren verwacht het ziekenhuis gemiddeld met vier miljoen euro winst af te sluiten. Dat zegt financiële topman Rinus van Riel tegen Omroep Zeeland.

Het ziekenhuis is financieel in rustiger vaarwater gekomen na een grote financiële operatie eind 2013. Hierbij inde het ziekenhuis zo’n 15 miljoen euro aan openstaande rekeningen. Door onvolledige of foutieve codering op rekeningen kreeg het ziekenhuis medische behandelingen niet vergoed van zorgverzekeraars, meldt Omroep Zeeland. Medisch specialisten wisten met behulp van financiële experts de rekeningen alsnog op orde te brengen. Het ziekenhuis heeft nog niet de exacte cijfers voor 2013. Aan het eind van het derde kwartaal bedroeg de winst zo’n twee miljoen euro.

Nieuwbouw

Nu het ziekenhuis een betere financiële positie heeft, hoopt het bestuur investeerders te vinden voor een nieuw ziekenhuis in de Mortiere bij Middelburg. Dit moet het oude ziekenhuis in Vlissingen vervangen. Van Riel rekent niet op steun van banken, maar hoopt op bedrijven en particuliere investeerders. "Banken zijn als gevolg van de bankencrisis zeer huiverig geworden om geld uit te lenen in de zorgsector." De nieuwbouw wordt kleiner dan oorspronkelijk gepland. Daarnaast is de beoogde oplevering met een jaar uitgesteld tot eind 2017.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top