HRM

'Stoelendans bevordert innovatie'

Werknemers die hetzelfde soort werk doen moeten kriskras door andere disciplines heen zitten. Volgens MT.nl levert dit zinvolle kruisbestuivingen op.

Mixen

MT.nl baseert zich hierbij op een artikel in The Wallstreet Journal.  Het traditioneel samenplaatsen van werknemers per afdeling zorgt voor efficiëntie. Christian Catalini, assistent professor aan de Massachusetts Institute of Technology's Sloan School of Management, geeft aan dat het mixen van mensen van verschillende disciplines juist leiden tot innovatie.

Herrie

Onderzoek  met een salesteam heeft uitgewezen dat naast de onderlinge interactie ook de verkoopcijfers stegen met 10 procent. Volgens Sigal Barsdale, professor aan de management-afdeling van Wharton, kunnen introverte collega’s door de ‘stoelendans’ uit hun schulp getrokken worden door extraverte personen. Ook kan de introverte persoon de ‘herrie’ van de extraverte collega temperen.

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development  in de zorg? Kijk ook eens op Skipr hrm en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

 

 

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaspers

11 februari 2014

Dit geloof ik helemaal!

Als ik kijk naar welke innovaties bij ons in het UMC echt succesvol zijn, dan zijn het juist die waar er echt intensief werd samengewerkt tussen artsen/onderzoekers en ingenieurs, waarbij niet zelden onze ingenieurs een (flex)plek hadden bij de medische of onderzoeksafdeling.

Top