HRM

Meldpunt voor verplegers en verzorgers

Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen vanaf dinsdag hun ei kwijt op een nieuw meldpunt. Initiatiefnemer is beroepsorganisatie NU'91. De club wil weten wat er speelt op de werkvloer en vraagt daarom ervaringen vooral te melden.

Behalve het meldpunt De Witte Woede NU, is er ook een Facebookgroep en komt er een website.

Jubileum

NU'91 koos ervoor om het meldpunt dinsdag te starten omdat het 25 jaar geleden is dat voorganger Verpleegkundigen en Verzorgenden in Opstand (VVIO) de Utrechtse Jaarbeurs wist te vullen met 6000 actievoerende werknemers. (ANP)

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development  in de zorg? Kijk ook eens op Skipr hrm en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

12 februari 2014

Om van de historie te leren is het een goed initiatief van de vakbond voor verpleegkundigen, NU'91, om 25 jaar terug te kijken en de actie VVIO van toen in herinnering te roepen. Naast grootschalige actiebereidheid van verpleegkundigen toen was het vervolg ook opvallend. De Tweede Kamer ging over tot de "orde van de dag", maar de Eerste Kamer wist het Ministerie VWS te bewegen om toch specifieke aandacht te geven aan de actievoerende verpleegkundigen. De commissie, genoemd naar haar voorzitter Senator Jos Werner, werd een feit. Het betreffend advies "In Hoger Beroep" omvatte meer dan twintig aanbevelingen. Een aantal daarvan is inmiddels gerealiseerd, maar op basis van een rapport van enkele HBOV studenten kon toenmalig Tweede Kamerlid, verpleegkundige Sabine Uitslag, enkele jaren geleden constateren dat er nog steeds zaken op de plank liggen. Goede zaak van NU'91 om verleden en heden te koppelen.

Top