ACTUEEL

OM daagt ‘insulinemoeder' in hoger beroep

Een 34-jarige vrouw uit Sappemeer die haar gezonde zoontje insuline zou hebben ingespoten, moet opnieuw voor de rechter komen. De rechtbank sprak haar vorige maand vrij, maar het Openbaar Ministerie blijft erbij dat de moeder verantwoordelijk was. Het OM kondigde daarom dinsdag aan dat het in hoger beroep gaat.

Het jongetje was 1,5 jaar oud toen hij in juli 2012 insuline, een injectiemiddel voor diabetespatiënten, ingespoten kreeg. Het kind raakte onwel en werd naar een ziekenhuis gebracht. Na behandeling kon hij weer naar huis. De vrouw woonde destijds met haar partner en twee kinderen in Emmen. De rechter vond niet bewezen dat het de vrouw was die de insuline heeft toegediend.

Zwakbegaafd

De vrouw gaf aan dat niemand anders de insuline kon hebben toegediend, omdat zij als enige op de slaapkamer van het jongetje was geweest. Maar de rechtbank sluit niet uit dat haar partner misschien bij het kind was toen de vrouw nog sliep. Vanwege die twijfel is de vrouw vrijgesproken.
De moeder had de beschikking over insuline omdat er in het gezin diabetes voorkwam. Het zoontje leed echter niet aan de ziekte. De vrouw zou zwakbegaafd zijn. De kinderen zijn uit huis geplaatst. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top