ACTUEEL

Onderzoek Borst kan nog dagen duren

Onderzoek Borst kan nog dagen duren

Het onderzoek naar de omstandigheden waaronder oud-minister Els Borst maandag om het leven is gekomen, kan nog wel even gaan duren. Een woordvoerder van de politie sluit niet uit dat er nog dagen overheen gaan voordat met zekerheid gezegd kan worden of de minister van staat slachtoffer werd van een noodlottig ongeluk of van een misdrijf.

"Het lichamelijk onderzoek is nu helemaal afgerond. Maar we zijn in en om de woning nog druk bezig met forensisch en tactisch onderzoek. Huis en tuin gelden nog als plaats delict. Als het nodig is worden omwonenden opnieuw ondervraagd. Dat levert allemaal puzzelstukjes op die we als een passend geheel in elkaar moeten zien te leggen", aldus de zegsman.

Sectie

De politie wil geen bijzonderheden kwijt over de verwondingen die Borst heeft opgelopen. "Als het om een misdrijf gaat, is dat informatie waar alleen de dader meer van weet." Dat de kwetsuren de dood tot gevolg hebben gehad, heeft het Nederlands Forensisch Instituut NFI na sectie vastgesteld.

Els Borst (81) werd maandagavond dood in de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven gevonden. Ze had verwondingen die voor de politie aanleiding waren om een onderzoek te starten. Nadat een schouw onvoldoende duidelijkheid had gebracht, werd besloten dat het Nederlands Forensisch Instituut NFI dinsdag sectie op het lichaam zou verrichten. Dat was volgens de politie rond middernacht klaar.

0 Reacties

Top