HRM

Onderhandelingen CAO Ziekenhuizen van start

Vakbonden en ziekenhuiswerkgevers zijn woensdag 12 februari de onderhandelingen gestart over een nieuwe CAO Ziekenhuizen. De huidige cao loopt per 1 maart 2014 af.

Vakbonden Abvakabo FNV, NU’91 en FBZ hebben hun gezamenlijke inzet voor de nieuwe CAO Ziekenhuizen gepresenteerd. Deze spits zich toe op de thema’s koopkracht, werkzekerheid en volwaardige banen. De bonden willen een loonsverhoging van drie procent. Daarnaast willen zij onder meer afspraken maken over over gezondere roostersom en om de kansen op werk te verbeteren. Er vallen 200.000 werknemers onder deze cao. Het volgende onderhandelingsmoment staat gepland op 19 maart 2014.

De delegatie vanuit de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) bestaat uit Jan Fidder, Sjoerd Vegter, Gita Galle, Sabine Scheers, Olaf Peek, Henriette Walma van der Molen en Steven Weijenborg.

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development in de zorg? Kijk ook eens op Skipr hrm en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top