ACTUEEL

Geen spoor van Borst sinds D66-congres zaterdag

De politie is dringend op zoek naar mensen, die Els Borst hebben gezien of gesproken sinds zij zaterdag vertrok van het D66-congres in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Dat zei donderdag Willem Woelders, plaatsvervangend chef van de politie Midden.

Borst werd maandagavond om kwart voor 7 dood in haar garage gevonden door twee buurtgenoten. "Sectie en een scan hebben niet aan het licht gebracht wat het exacte tijdstip van overlijden was'', zegt Woelders. "Dus het is mogelijk dat ze zaterdagavond of zondag al om het leven is gekomen."

Buurvrouwen zeiden eerder al dat het vreemd was dat Borst zondag niet bij een huisconcert in de buurt verscheen, terwijl ze daar een trouwe bezoekster was. Ook had ze niet afgebeld en ze reageerde evenmin op bezorgde telefoontjes op haar voicemail. Dat zou voor de buurtgenoten aanleiding zijn geweest om maandagavond poolshoogte te gaan nemen.

Misdrijf

Politie en justitie concludeerder donderdag na uitvoerig onderzoek dat oud-minister Els Borst naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer is geworden van een misdrijf. De oud-minister had verwondingen, maar daarover wil de politie geen bijzonderheden prijsgeven. "Dat allemaal in combinatie met sporen die in de garage en bij de woning zijn gevonden, is voor ons reden om ervan uit te gaan dat mevrouw Borst slachtoffer is geworden van een misdrijf", zei hoofdofficier van justitie Johan Bac donderdag tegen het ANP. Of de dood van Els Borst moord of doodslag is, moet uit verder onderzoek blijken, zegt hoofdofficier van justitie Johan Bac. (ANP)

0 Reacties

Top