ACTUEEL

Politici spreken afschuw uit over misdrijf Borst

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) is “met stomheid geslagen” door het bericht dat oud-minister Els Borst naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer is geworden van een misdrijf. “Heel schokkend, een afschuwelijk bericht. Ik hoop dat alle vragen die er nu nog bestaan, goed kunnen worden beantwoord. Ik wens vooral de familie en nabestaanden heel veel sterkte”, zei Asscher, die ook minister van Sociale Zaken is.

“Borst was een hele zachtaardige vrouw. Zeer betrokken. Een warme, non-macho politica”, aldus Asscher.

'In-en-in triest'

D66-voorman Alexander Pechtold reageert geschokt op het nieuws dat Els Borst vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen: "In-en-in triest dat deze zachtmoedige vrouw hoogstwaarschijnlijk door geweld om het leven is gekomen. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt voor de familie en andere nabestaanden. Maar ik hoop vooral dat Els niet lang heeft geleden."(ANP)

Geert Wilders, fractieleider van de PVV, noemt het nieuws “vreselijk en zeer schokkend”. “Ik hoop dat indien dat zo is de dader snel wordt gevonden en fors wordt gestraft.”

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans op Facebook: “Ben diep geschokt door de mededeling van de politie over de dood van Els Borst. Mogelijk een misdrijf is deze lieve, zachtaardige, in en in menselijke vrouw fataal geworden. Niet te bevatten.”

0 Reacties

Top