HRM

'Oude patronen remmen vrouwen af'

'Oude patronen remmen vrouwen af'

Vrouwen stromen vaak niet door naar de top omdat ze worden afgeremd door onbewuste patronen, beter bekend als overdrachtsrelaties.

Dominante vader

Dat zegt Karin Raes in haar essay Oude patronen remmen vrouwen af in Skipr magazine 02/03 dat vorige week is verschenen. Onder overdrachtsrelaties verstaat ze het onbewust herhalen van een relatie uit het verleden in het hier en nu. Zo kan het gebeuren dat een vrouw haar dominante vader in een mannelijke leidinggevende herkent of een man zijn overbezorgde moeder in een van de vrouwelijke collega's.

Problemen

In zo'n geval levert de samenwerking in het heden in veel gevallen problemen op. "Wie in een overdachtsrelatie stapt, stapt onbewust in een oud patroon om nog steeds iets te bereiken of te krijgen wat in het verre verleden niet is gelukt."

Goede voorbeeld

Overdracht komt volgens Raes in elke relatie en in elke organisatie voor. Omdat juist de top onbewust disfunctionele patronen in gang zet, is het belangrijk dat de top het goede voorbeeld geeft bij veranderingen.

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development in de zorg? Kijk ook eens op Skipr hrm en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

 

 

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top