ACTUEEL

Rechter ontzegt arts zijn specialisatie

De 77-jarige Amsterdamse cardioloog Eli Bialoglowski mag zijn specialisatie niet meer uitoefenen. Dat heeft de rechtbank vrijdag bepaald.

De cardioloog had de zaak aangespannen tegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), nadat die hem had gesommeerd zijn praktijk te sluiten. Volgens de inspectie was het een rotzooi op de praktijk van de bejaarde cardioloog: zijn werk is onder de maat is, patiënten zijn bij hem niet in veilige handen en de dossiers onvolledig.

Bialoglowski beloofde tijdens de rechtszaak beterschap, hij had onder meer professionele hulp ingeschakeld om de dossiers van de patiënten op orde te krijgen. Het mocht echter niet baten, de rechtbank in Amsterdam gaf de IGZ gelijk, Bialoglowski mag zijn praktijk niet voortzetten. De cardioloog krijgt 6 weken de tijd om eventueel hoger beroep in te stellen tegen deze uitspraak.

Ruzie IGZ en arts

De IGZ en de arts liggen al een aantal jaar met elkaar overhoop. De Inspectie sommeerde de Amsterdamse medicus een kleine 2 jaar geleden om zijn praktijk te sluiten. De cardioloog was het daar absoluut niet mee eens en tekende protest aan. Begin vorig jaar stond Bialoglowski ook al voor de tuchtrechter naar aanleiding van het ingrijpen van de IGZ. De tuchtrechter schrapte hem per direct uit het artsenregister. In hoger beroep werd deze uitspraak twee maanden geleden afgezwakt: Bialoglowski mag nooit meer als cardioloog werken, maar dat wil niet zeggen dat hij definitief uit het BIG-register geschrapt moet worden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top