HRM

'Nieuwe baan valt vaak tegen'

'Nieuwe baan valt vaak tegen'

Bij drie op de vijf mensen die van baan veranderen, valt de nieuwe baan tegen. Dit blijkt uit onderzoek van de Intelligence Group in opdracht van Workwonders.

Voortijdig vertrek

Voor een goede start is support in de eerste negentig dagen, de onboarding, erg belangrijk. Eén op de drie mensen die teleurgesteld is, vertelta dat tegen niemand. Die ontevredenheid zorgt voor demotivatie en mindere prestaties. En mogelijk tot ongewenst voortijdig vertrek. "Het is belangrijk dat organisaties de wederzijdse verwachtingen tijdens de onboarding van nieuwkomers toetsen. Zeker bij mensen die organisaties graag willen behouden, moet je hiermee in de eerste negentig dagen in een nieuwe baan heel actief zijn", aldus Ardienne Verhoeven van Workwonders.

Beloning

Opvallend is dat bij één op de vier nieuwe medewerkers de financiële beloning en loopbaanmogelijkheden tegenvallen. De helft van die mensen vertelt dat buiten de deur.    Ardienne Verhoeven:  “Organisaties schetsen kandidaten bij binnenkomst (te) mooie loopbaanmogelijkheden ter compensatie van een lager salaris.  Dat kan alleen wanneer die kansen er ook echt zijn. Dan blijven mensen die je net hebt aangenomen en cruciaal zijn voor je organisatie enthousiast”.

In Skipr magazine 04, die half maart verschijnt, staan praktische tips om de onboarding te verbeteren.

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development in de zorg? Via Skipr hrm  blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top