ACTUEEL

Noordhoek toezichthouder bij Flevoziekenhuis

Noordhoek toezichthouder bij Flevoziekenhuis

Jacquelien Noordhoek-van der Staay is per 16 januari 2014 benoemd als lid raad van toezicht van het Flevoziekenhuis in Almere. Dat heeft het ziekenhuis maandag bekendgemaakt.

Noordhoek-van der Staay werkt als directeur voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Daarnaast is ze als extern promovendus verbonden aan het Athena Instituut van de Vrije Universiteit waar zij werkt aan een dissertatie over patiëntenparticipatie. Noordhoek was sinds 1 januari 2013 voorzitter van de Cliëntenraad van het Flevoziekenhuis. Noordhoek heeft een acjhtergrond van sociale wetenschappen en bedrijfskunde. Ze is behalve werkzaam voor de NCFS ook lid van het bestuur van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) en vice president van CF Europe.

Patiënten

Noordhoek heeft zich tijdens haar loopbaan vooral ontwikkeld op het gebied van de positie en situatie van de patiënt. “Als we patiënten op een gestructureerde manier kunnen laten participeren in het zorgproces, kan er veel winst behaald worden, zowel wat betreft de kwaliteit van zorg maar ook met betrekking tot  financiën.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top