HRM

ActiZ: BTN dupeert eigen medewerkers

BTN dwarsboomt de aanvraag voor een algemeen verbindend verklaring van de cao VVT die ActiZ, CNV Publieke zaak, NU’91 en FBZ in december 2013 hebben gesloten. Dat stelt ActiZ, organisatie van zorgondernemers.

Vakbond Abvakabo FNV en BTN hebben gezamenlijk cao-afspraken gemaakt en willen hiervoor ook een  algemeen verbindend verklaring aanvragen. Dit betekent dat de minister van SZW de aanvraag van ActiZ voor een algemeen verbindendverklaring van de cao VVT 2013-2014 “niet in behandeling kan nemen, omdat er een overlap is tussen de cao van ActiZ en de cao van BTN”. Dat meldt ActiZ in een persverklaring. “De medewerkers van BTN-leden zijn hiermee de gedupeerden”, stelt ActiZ, want “de cao VVT, met daarin afspraken over loonsverhoging, geldt dan wel voor medewerkers die bij ActiZ-leden werken, maar niet voor medewerkers bij BTN-leden.”

Cao-afspraken

Gesprekken tussen Abvakabo FNV en de grootste werkgeversorganisatie ActiZ over de verpleeg- en thuiszorg mislukten afgelopen december. ActiZ sloot daarover toen wel een cao-akkoord met de overgebleven vakbonden, Nu'91, CNV en FBZ. Abvakabo besloot daarop met BTN apart cao-afspraken te maken voor medewerkers huishoudelijke hulp.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Boers

25 februari 2014

Actiz wilde geen akkoord met BTN en Abvakabo sluiten en dat krijgt Actiz nu keihard in zijn gezicht terug. Om vervolgens te lopen klagen dat BTN niet meewerkt aan hun akkoord is wel een zwaktebod. Dit had Actiz moeten bedenken voordat ze powerplay aan de cao-onderhandelingstafel speelden en daarbij twee partijen wegjaagden. Actiz moet nu op de blaren zitten of orde op zaken brengen door weer met BTN en Abvakabo te praten.

Top